13 Ağustos 2010 Cuma

Teravih Namazı

Teravih Namazı ramazan ayında kılınan bir namazdır. Yatsı namazından sonra kılınması gereken bu namaz, günümüzde yatsı namazı ile beraber kılınmaktadır. Münferit olarakta kılınabilir fakat cemaatle kılınması daha eftaldir.

Teravih namazı farz değildir ve bu yüzden kılınmayan teravih namazının kazası olmaz. 20 rekatten oluşmaktadır, ister her 2 rekatte bir selam verilek isterse 4 rekatte bir selam verilerek kılınır.
Teravih namazı kuvvetli bir sünnet olmasının  yanı sıra, iftarda yenilen yemekleri vücudun daha rahat hazmetmesinde de faydası vardır.



Kılınışı

İlk olarak yatsı namazının vaktinin girmesi beklenir daha sonra 4 rekat yatsı namazı sünneti kılınır, hemen ardından imamla birlikte 4 rekat yatsı namazı farzı kılınır. Daha sonra münferit olarak 2 rekat yatsı namazı son sünneti kılındıktan sonra teravih namazına geçilir.
2 rekat veya 4 rekatte bir selam verilerek 20 rekat teravih namazı kılınır. selamdan sonra cemaatle birlikte salavat-ı şerif okunur.
20 rekat tamamlandıktan sonra imamla birlikte vitr-i vacip namazı eda edilir, tesbih ve duanın akabinde namaz bitirilir.

Yapılan her sevaba misli ile karşılık verilen bu ayda, bu namaza dikkat etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder